loading...
شمیم بیداری اسلامی
کامل هاشمی بازدید : 97 یکشنبه 27 اسفند 1391 نظرات (0)

 به نام خدا

 

استاد شهید آیة اللّه مطهری در 13 بهمن 1298 هجری شمسی مطابق با 12 جمادی الاولای 1338 هجری قمری در قریه فریمان- که اکنون تبدیل به بخش شده است- واقع در 75 کیلومتری شهر مقدّس مشهد در یک خانواده اصیل روحانی چشم به جهان گشود. او پس از طیّ دوران طفولیّت به مکتبخانه رفته و به فراگیری دروس ابتدایی پرداخت.

 

خانه پدری

 

درگذشته این خانه باغی با وسعت حدود 3700 متر مربع را به خود اختصاص می داد که از مجموع زیر ‏بنای قدیمی آن تنها حدود 120 متر شامل دو اتاق ،هال وپذیرایی وفضای بهار خواب(تراس) برجای مانده ‏است

 

درگذشته این خانه باغی با وسعت حدود 3700 متر مربع را به خود اختصاص می داد که از مجموع زیر ‏بنای قدیمی آن تنها حدود 120 متر شامل دو اتاق ،هال وپذیرایی وفضای بهار خواب(تراس) برجای مانده ‏است

 

درگذشته این خانه باغی با وسعت حدود 3700 متر مربع را به خود اختصاص می داد که از مجموع زیر ‏بنای قدیمی آن تنها حدود 120 متر شامل دو اتاق ،هال وپذیرایی وفضای بهار خواب(تراس) برجای مانده ‏است

 

در میان بناهای تاریخی –فرهنگی شهرستان فریمان مکان زندگی پربار استاد مطهری ومحل نشو ونمای ایشان از اهمیت وجایگاه ویژه ای برخوردار است .درگذشته این خانه باغی با وسعت حدود 3700 متر مربع را به خود اختصاص می داد که از مجموع زیر بنای قدیمی آن تنها حدود 120 متر شامل دو اتاق ،هال وپذیرایی وفضای بهار خواب(تراس) برجای مانده است موزه شهید مطهری پس از تکمیل کارهای مرمتی به مناسبت بزرگداشت هفته میراث فرهنگی وروز جهانی موزه در 28 اردیبهشت ماه 1382 با همکاری صمیمانه میراث فرهنگی وگردشگری خراسان رضوی و بنیاد شهید مشتمل بر آثار و یادگاریهای بجای مانده ازآن شهید افتتاح شد. هم اکنون در این موزه بیش از یکصد جلد از آثار استاد در معرض دید عموم قرار گرفته که می توان به مجموعه کامل آثار،لوازم شخصی ویاداشتهای استاد،تصاویر استاد در سنین مختلف به همراه والدین ودوستانشان اشاره نمود.

کامل هاشمی بازدید : 66 یکشنبه 27 اسفند 1391 نظرات (0)

نگاهی به محیط پرورشی و رفتار خانوادگی متفکر شهید، استاد آیت اللّه مرتضی مطهری

«قسمت اول»

دوازده اردیبهشت، مقارن با سالگرد شهادت اندیشمند وارسته و متفکر به حق پیوسته، شهید والامقام و فرزند معنوی امام خمینی(قدس سره)، آیت اللّه علامه شهید مطهری است. همان انسانی که پیام انبیاء(ع) را صیانت نموده و دستورات قرآن و عترت را در زندگی عملی خویش پیاده کرد و از مصادیق بارز «العلماء ورثة الانبیاء» گشت. همو که مواعظ نهج البلاغه در ژرفای جانش نشسته و روانش با معنویت امیرمؤمنان(ع) پیوند خورده و با صحیفه علوی تنفس می نمود.

نوشتاری که اینک از نظر خوانندگان می گذرد و در دو بخش تنظیم شده از محیط باصفایی که این شهید در آن پرورش یافته سخن گفته و به ویژگیهای اخلاقی والدین آن مطهر اندیشه ها اشاره نموده و سپس دوران شکوفایی این نهال مبارک و شجره طیبه را اجمالاً از نظر خوانندگان گذرانیده است. در ادامه مقاله از تشکیل خانواده و رفتار متقابل شهید مطهری با همسرش و نقش ارزنده ایشان که مدت 26 سال با ایشان بود سخن رفته است. در دومین بخش، خوانندگان با خلق و خوی آن شهید، فرزندان و توصیه های وی به آنان، دفاع شهید مطهری از حجاب و حقوق زنان و نقش بانوان در نهضتهای مذهبی و خصوصا انقلاب اسلامی و چگونگی شهادت ایشان آشنا خواهند شد.

* قلّه قبیله ایمان

سخن از اندیشمندی سرخ صورت و سبزسیرت است که جویبارهای باطراوت طهارت در روح و روانش جاری بود، استواری اندیشه و صلابت ایمان را در وجود خویش فراهم ساخت و با چنین کیمیایی کرامت گونه، تا قله قرب و یقین طی طریق نمود و چون ردای شهادت بر تن کرد خون پاکش بر این صفای معنوی مهر تأیید زد و آثارش که از بیان و بنان آن متفکر عرصه ایمان تراوش می نمود عطر چنین روحانیتی را در فضای اذهانِ مشتاقِ معرفت و حقیقت منتشر ساخت. به همین دلیل حضرت امام خمینی در فرازی از پیامشان به مناسبت شهادت این رادمردِ تاریخ معاصر فرمودند: «مطهری که در طهارت روح و قوت ایمان و قدرت بیان کم نظیر بود، رفت و به ملاء اعلاء پیوست، لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی اش نمی رود ...»(1).

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به نظر شما مهمترین خواسته قیامهای مردمی منطقه چیست؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1054
  • کل نظرات : 10
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 78
  • آی پی دیروز : 92
  • بازدید امروز : 111
  • باردید دیروز : 285
  • گوگل امروز : 6
  • گوگل دیروز : 14
  • بازدید هفته : 1,110
  • بازدید ماه : 686
  • بازدید سال : 18,426
  • بازدید کلی : 197,434